Turizam

PRIČA S GACKE: Lončar stvorio uspješnu turističku priču s kajacima i quadovima!

Denis Lončar iz iz doline Gacke jedan je od dobrih primjera uspješne provedbe ideje u turističko djelo – u Ličko-senjskoj županiji. U Otočcu, točnije u prigradskom naselju Prozor, Denis Lončar se od 2007. godine bavi turizmom.

Završio je Fakultet za turistički menadžment, radio u turizmu u vidu iznajmljivanja apartmana, a prije nekoliko godina zaključio je kako je vrijeme za napraviti korak više. Iznajmljivanje apartmana proširio je dodatnom ponudom sadržaja uzevši kajake za kajakarenje na rijeci Gackoj. Učinio je to iz razloga što je jedna od najčišćih rijeka u Europi praktički turistički neiskorištena, osim ako se izuzmu ribolovci i ribolovni turizam.

Ove godine Lončar je napravio i korak više, te osim nabavke dodatnog broja kajaka kao i onih prozirnih, nabavio i pet quad vozila za turističke obilaske doline Gacke.

HTZ je odobrio projekt “Oči Gacke” kojim sufinancira nabavku kajaka s 50.000,00 kuna, 50% od ukupnog iznosa, to znači da ćemo za iduću sezonu imati 10 prozirnih kajaka. Gacka je lijepa i čista, sve će se moći promatrati kroz prozirne kajake koji su “oči” u Gacku. Osim toga imamo i pet quadova, jedan za vodiča i četiri za goste. Ovo nije zabavni park za quadove, već mi obilazimo destinaciju Gacku. Pokazujemo kulturnu i prirodnu baštinu uživo kroz rutu od 30-ak kilometara. – ističe Lončar iz Velebit aktivnosti.

Gacke je bistra i ima dovoljnu dubinu, ideja prozirnih kajaka je od prošle zime, a sljedeće godine bi trebala biti realizirana u punom opsegu. Lončar iz svoje tvrtke Velebit aktivnosti koja među ostalim i zapošljava dvoje mladih ljudi iz Otočca, kaže kako sezona traje oko šest mjeseci. Počinje početkom travnja i traje do listopada. Ne u istom intenzitetu i s istim gostima. Preko ljeta je manje ribolovaca, ali mnogo više posjetitelja koji žele aktivni odmor na kajacima i quadovima.

Naše ocjene su čiste petice i iz tog razloga imamo sve više gostiju. Odnos domaćih i stranih je otprilike pola-pola. Gosti nam zbog oglašavanja na raznim stranama,  često u dvorište dolaze i nenajavljeno. Trudimo im se uvijek omogućiti slobodne sadržaje i oni to izuzetno cijene. – kaže Denis Lončar za LIKACLUB.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close