Lifestyle

Priča o peticiji za cestu, koja bi brinjskom kraju bila od velike važnosti, dobiva svoj epilog

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o građanskoj inicijativi kojom su prikupljani potpisi za županijsku cestu kojom bi se Lipice spojile sa Plitvičkim jezerima. Na pitanje Hoće li općina Brinje dobiti novu cestu koja im život znači? ni sada sigurno ne znamo odgovor, ali znamo da Udruga Lipice ne miruje, a to su obznanili danas svojom objavom na Facebook-u, koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani članovi, simpatizeri Udruge Lipice, te svi koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji peticije za oživljavanje ŽC5113 (Križpolje-L.Jasenica), ovim putem želimo vas obavjestiti da su danas članovi udruge Lipice predali peticiju sa preko 1000 potpisa gospodinu Luki Matijeviću, ravnatelju županijskih cesta.

Sastanku je prisustovao i načelnik općine gospodin Zlatko Fumić, koji je podržao i pozdravio inicijativu građana i istaknuo da je i sama Općina svjesna važnosti te dionice koja bi bila pokretača razvoja turizma te drugih popratnih djelatnosti za naš kraj. Gospodin Matijević saslušao je našu problematiku, preuzeo peticiju, te smo dobili usmeno obećanje da će Županijska uprava za ceste, koliko je u njihovoj moći s obzirom na svoj skromni proračun, dati sve od sebe da se spoji ili bar za početak asfaltira dio te dionice.

Međutim, Udruga Lipice će i dalje kao udruga građana, u suradnji sa općinom pratiti razvoj situacije, “kopkati”, istraživati, pokušati se obratiti nadležnom resoru i prezentirati im situaciju na terenu dok se ne završi ono što smo naumili, a to je spajanje dionice od cca 5 km te otvaranje vrata turizmu za čitav kraj. Još jednom zahvaljujemo svima koji su nas podržali jer 1000 potpisa ipak nešto znači. 

Zahvaljujemo i općini Brinje, a posebno načelniku Zlatku Fumiću koji je prepoznao važnost ove inicijative kao jednog od prioriteta za razvoj. Nastavak slijedi …

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close