VijestiSport

Priča o Luki Modriću: Kao dječak sramio se igrati nogomet

Luka Modrić apsolutni je hit svjetskog prvenstva – još uoči jučerašnje utakmice, engleski mediji upozoravali su kako je riječ o najrasnijem igraču preostalom na Svjetskom prvenstvu, nakon ispadanja Lea Messija, Cristiana Ronalda, Tonija Kroosa i španjolske reprezentacije, piše Telegram


Modrić je, doznat ćemo to jutors, pretrčao apsolutno najviše od svih igrača na prvenstvu – nevjerojatna 63 kilometra – a nakon povijesnog izbacivanja Engleske i ulaska u finale, društvene mreže krcate su pričama o hrvatskom kapetanu.

Ozbiljno se priča o Modriću kao najboljem igraču turnira, a od jutros se šeraju njegove fotografije iz ranog djetinjstva, uz brzinsko prepričavanje biografije: rat, granate, ubijeni djed, treneri koji su ga zamalo odvratili od igranja nogometa.

MALI PLAVI DJEČAK KOJI JE PO CIJELE DANE NABIJAO LOPTU

Vrijeme je da podsjetimo na jedan od najboljih članaka koji smo uopće objavili, onaj Aleksandra Holige o formativnim godinama Luke Modrić u prognaničkim hotelima u kojima je s obitelji živio. “Skrenuli su nam pažnju na malog plavog dječaka koji je po cijele dane sam nabijao loptu na hotelskom parkiralištu“, prepričava Holiga svoj razgovor s Josipom Bajlom, tadašnjim čelnikom NK Zadra, s kojim je razgovarao kada je u jesen 2012. s ekipom jedne španjolske televizije istraživao Modrićeve nogometne početke. “Bio je stvarno sitan i neuhranjen, ali vidjelo se da ima ono nešto”, kazao je Bajlo.

Otišli smo, prepričava Holiga, pogledati kako izgleda taj hotel i njegovo parkiralište. Kasnije tog dana, u svom domu na Viru ugostio nas je sad pokojni Tomislav Bašić, jedan od Lukinih najranijih trenera i čovjek koji je imao najviše utjecaja na njega u djetinjstvu. Pričao je o detalju koji ga je privukao tom tihom dječarcu i ponukao da se pozabavi njegovim nogometnim razvojem.

Pročitajte više na Telegram

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Telegram | Foto: Wikipedia

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close