SportTurizam

PRIČA NJEMAČKOG RIBIČA KOJI SE IZNOVA VRAĆA RIJECI Dolazim na Gacku već 40 godina!

Rijeke na području Ličko-senjske i Karlovačke županije u ljetnim mjesecima pune su kupača koji uživaju u svježem i zelenom odmoru na travnatim obalama i oni svoj riječni odmor jednostavno ne vole mijenjati za more, piše The Plitvice Times.


Jedan od onih koji se rijeci godinama vraća je i Sigmar Schmid, strastveni ribolovac iz njemačkog grada Dresdena koji kao instruktor mušičarenja dolazi u Gacku već 40 godina.

Za Gacku sam čuo od prijatelja iz Njemačke, a Hrvatsku smatram svojom drugom domovinom jer tu se već godinama osjećam kao doma. Oduševljen sam svojim domaćinima koji su uvijek nasmiješeni i spremni pomoći, ali i dosta veliki broj ljudi zna njemački jezik tako da je to jedan od najvećih razloga zašto sve ove godine nisam naučio hrvatski, priznaje Sigmar.

Kroz godinu neumorno putuje diljem svijeta, ali u Gacku se vraća baš svake godine i to dva puta. Svaki put povede sa sobom i dio novih ribolovaca jer, kako kaže, želi da znaju gdje se najljepše baviti ribolovom i kad njega ne bude.

Najviše volim loviti u Gackoj jer je puna zanimljivosti, naime ribe ovdje rastu 5 puta brže nego drugdje, rijeka je puna raznih insekata koje bi trebalo proučavati, a za lov ribe spremam posebne mušice.

Sigmar svim ribolovcima savjetuje da su 4.,5. i 9. mjesec idealni za ribolov na Gackoj, a najzanimljivija anegdota koja mu se desila na ovoj rijeci je ta da je ulovio 2 ribe od 50 cm odjednom. Ipak, ima i još nešto zanimljivije – prvu i drugu ženu vodio je u Gacku na medeni mjesec, no kako oba braka nisu uspjela, kaže da je red da sad oženi Ličanku!

Boravak u Gackoj i na moru za mene se ne može usporediti. Zbog toga u Gacku dolazim 40 godina i dolazit ću još idućih 40!

Sigmar je u svibnju sudjelovao na Forumu obiteljskog smještaja u Otočcu kao poseban gost gdje je sa sudionicima podijelio svoja iskustva stečena kroz godine, a zbog dugogodišnje promocije ovog kraja u svijetu udijeljene su mu i posebne nagrade gradskih institucija.

Više priča iz najnovijeg broja The Plitvice Timesa možete pročitati na idućem linku:

Donosi The Plitvice Times.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: The Plitvice Times, privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close