Kultura

“PREVESLANI VESLAJU”: Večeras u Gospiću promocija knjige aforizama autora Danka Ivšinovića

Gospićka i lička aforistička scena od večeras će i službeno biti bogatija za još jedno snažno djelo, knjigu “Preveslani veslaju” autora Danka Ivšinovića.


Četvrta je to samostalna knjiga Danka Ivšinovića, glazbenika i aforističara čiji se aforizmi već godinama čitaju u brojnim nacionalnim dnevnim novinama, u radijskom eteru. Ivšinović je rođen na Valentinovo, 14.veljače u Mrkonjić Gradu, BiH-a.. Vihor rata njega i obitelj tjera iz rodnoga mu grada, u Hrvatsku. Glazbenik i profesor glazbe uspjeva dobiti posao u Makarskoj i Gospiću, ipak bira Gospić. Odnosno kako sam kaže “između ribe i janjetine bira janjetinu“. Eto, zahvaljujući janjetini dobili smo uspješnog profesora glazbe, čovjeka koji vodi i gradski zbor, ali u ovom konkretnom slučaju najbitnije, Gospić je dobio odličnog aforističara.

Kad sam u formi, a to je skoro uvijek, negdje iza ponoći napišem pet,šest aforizama. Kad se probudim i uz jutarnju kavu pročitam što sam napisao, vidim da sam napisao jedva dva, od čega jedan valja,a drugi ne valja. Ako onaj što valja preživi do prekosutra, tek onda valja. Ali ako, dok pišem , osjetim laganu jezu onda odmah znam da sam napisao pravi aforizam i s Gospodinom ostvario vezu”, kaže o svome pisanju aforizama Danko Ivšinović.

Knjiga “Preveslani veslaju“, njegova četvrta knjiga aforizama ima u sebi aforizme i patriotizme, napaljene misli, grafite, epigrame i brojne izraze koji čitatelje mogu ujedno i nasmijati,ali i nagnati na duboko promišljanje. Ivšinovićeva knjiga biti će predstavljena večeras u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Gospiću.

Predstavit će je brojne stručne osobe, a aforizme, epigrame, kozerije i pjesme govoriti će članovi Amaterskog kazališta Gospić i Drago Asić. Dodatnu draž ovoj večeri bosansko-ličkog humora dati će i gost večeri, poznati i popularni glumac Žarko Potočnjak.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close