ObrazovanjeVijesti

Preventivni projekt „Zajedno više možemo“ u Senju

Kontakt policajka Policijske postaje Senj provela je treću i četvrtu komponentu preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ pod nazivom „Prevencija i alternativa“ (PIA 1 i 2)“

Učenicima petih i šestih razreda Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Senju održala je interaktivno predavanje o policijskom postupanju u slučajevima zlouporabe opojnih droga, konzumiranja alkohola, vandalizma i vršnjačkog nasilja, kao i o štetnim posljedicama zlouporabe opojnih droga i alkohola.

U sklopu predavanja, učenike je provela i kroz interaktivnu radionicu “Pravodobno rješavanje problema“, čija je svrha bila da učenici shvate važnost pravovremenog rješavanja problema dok je on u začetku, jer ukoliko se problem ne riješi na vrijeme, njegova rješivost postaje sve teža.

Pored navedenog učenike šestih razreda se upoznalo sa daktiloskopijom i načinima otkrivanja kaznenih djela, te doprinosu Ivana Vučetića na tom području, a na kraju predavanja policijska službenica je svim učenicima pomogla izuzeti otisak desnog kažiprsta.

Cilj predavanja je upoznati učenike o zaštitnoj ulozi policije, načinima na koji se mogu obratiti za pomoć, samozaštitnom ponašanju u slučajevima nasilja, vandalizma, zlouporabe droga i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

Također se ovim predavanjima nastoji potaknuti učenike na stvaranje pozitivnih stavova prema zajednici u kojoj žive, učvrstiti stav da je policija njihov prijatelj i pomagač koji je aktivno uključen u njihovo odrastanje, a sve s ciljem stvaranja uvjeta za buduće partnerske odnose koji jamče sigurnost.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close