VijestiLifestyle

Preuzmi odgovornost za svoju budućnost – ove subote u Otočcu!

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Projekt je financiran sredstvima Europske unije kao Erasmus plus projekt..


Kroz aktivnosti projekta – provedeno online istraživanje, konferencije, panel diskusije, radionice i ostale edukacije projektom se želi potaknuti i osposobiti mlade iz cijele Hrvatske, da preuzmu odgovornost za svoju budućnost i utječu na promjene potrebne za poboljšanje statusa mladih u Hrvatskoj.

Projekt je pokrenut s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih, a veliki naglasak je i na osnaživanju mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici kako bi se poboljšali uvjeti za njihov život te poboljšao sam proces zapošljavanja mladih te oblikovao prijedlog smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Na održanoj Konferenciji „Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici“ u Otočcu od 11. 10. do 13. 10. 2019. izrađen je Nacrt prijedloga mjera za Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Kako bi se što je to moguće bolje i jasnije otkrili nedostatci i potencijali u procesu zapošljavanja i samozapošljavanja te kako bi se što veći broj mladih informirao o svojim mogućnostima kao nastavak trodnevne konferencije u Otočcu, održat će se jednodnevne konferencije u 8 županija.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani da sudjeluju na JEDNODNEVNOJ KONFERENCIJI ZA LIČKO-SENJSKU ŽUPANIJU kao dio projekta „Kompas- usmjeri budućnost u svojoj zajednici „ koja će se održati u OTOČCU 26. LISTOPADA 2019. (SUBOTA).

Na konferenciji, svi zainteresirani, moći će se informirati o raznim temama, te aktivno sudjelovati u davanju prijedloga na Nacrt prijedloga mjera za Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih te raspravljati o njihovoj provedbi na lokalnoj razini.

Očekuje ih mnoštvo zanimljivih tema i izlagača,od otkrivanja potencijalnih rješenja problema nezaposlenosti, učenja o društvenom poduzetništvu do mogućnosti mobilnosti za mlade i neformalnih metoda stjecanja kompetencija za svijet rada.

Stoga, dođite svi na edukativno i zabavno druženje, ove subote u Otočac, a za sve sudionike bit će osigurano i osvježenje i ručak!, ističu organizatori.

Više o događaju saznajte na Facebooku.

Prijave na LINKU.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Organizacijski tim „Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici | Foto: Suprotiva / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close