Na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu svjetske će premijere imati i dva hrvatska kratkometražna filma

Iva Biondić

Na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, koji se održava od 9. do 19. veljače, svjetske će premijere imati i dva hrvatska kratkometražna filma. Riječ je o filmu Antonete Alamat Kusijanović “U plavetnilo” te “Ježevoj kući” Eve Cvijanović


U natjecateljskom programu “Generation”, koji se održava u sklopu Berlinskog filmskog festivala, prikazat će se i filmovi redateljica Antonete Alamat Kusijanović i Eve Cvijanović. Riječ je o programu posvećenom filmovima koji su tematski i estetski posvećeni djeci i mladima, a koje godišnje posjeti više od 65 tisuća gledatelja. Ove godine predstavit će se “U plavetnilo” te “Ježeva kuća”, a bore se za nagradu Kristalni medvjedi, ali i novčane nagrade.

Animirani film “Ježeva kuća” adaptacija je proslavljenog djela Branka Ćopića u tehnici stop-animacije, koji kroz priču o susretu ježa i nekoliko šumskih zvijeri govori o važnosti doma, a prikazat će se u cjelini Generation Kplus. Nastao u suradnji vodećeg producenta animiranih filmova, kanadskog Nacionalnog filmskog odbora i hrvatskog Bonobostudija, film vjerno slijedi svoj književni predložak i to na tri jezika – narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenneth Welsh iz serije “Twin Peaks”, a francuske glumica France Castel. Glazbu u filmu potpisuje Darko Rundek, a za animaciju su zaslužni Ivana Bošnjak i Thomas Johnson. Savjetnik pri izradi lutaka bio je slavni Tim Allen, suradnik Tima Burtona i Wesa Andersona.

Više na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Facebook

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u