Zdravlje

Preskakanje doručka može uzrokovati ovu neugodnu nuspojavu

Poznato je da je doručak najvažniji obrok u danu. On nas najbolje razbudi, pogotovo ako sadržava pravu mjeru zdravih nutrijenata. Ali mnogi tvrde da ujutro ne mogu ništa jesti, međutim oni ne znaju da se na doručak, pogotovo obilan, također treba priviknuti, piše Index


Ako ne doručkujete, možete polako stvarati tu naviku da jedete čim se ustanete. To je zdrava i ugodna navika, a nedavno je otkriveno kako izbjegavanje doručka može uzrokovati neugodnu nuspojavu.

Ljudi koji ne doručkuju često u ustima zadržavaju previše bakterija pa imaju neugodn zadah iz usta. Kad bi jeli, hrana bi pokupila bakterije i tako isprala usta.

O tome je nedavno govorio i doktor Mervyn Druian iz Londonskog centra za estetsku stomatologiju koji je potvrdio da je zanemarivanje doručka nezdrava i “prljava” navika jer su usta zbog toga dugo suha i ljepljiva od viška bakterija, što je savršeno mjesto za njihovo razmnožavanje, a nema ni dotoka svježe sline koja će ih lakše ispirati.

Više na Index

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close