Vijesti

Premještanje migranata iz kampa Vučjaka osiguravat će stotinu policajaca

Odgođeno je premještanje migranata iz kampa Vučjaka, smještenog pokraj Bihaća.


Trebali su biti ovoga ponedjeljka razmješteni u prihvatne centre izvan Unsko-sanskog kantona. Kako neslužbeno doznaje 24sata, ipak će ih iz Vučjaka prebaciti sutra između podne i dva sata. Novinari neće smjeti ući unutra kampa. Izmještanje migranta osiguravat će sto policajaca, a ako bude potrebno bit će ih i više.

U tijeku su pripreme za preseljenje ljude iz Vučjaka, rekao je za 24sata Rade Kovač, načelnik sektora za operativnu podršku.

Improvizirano sklonište za ilegalne imigrante na lokalitetu Vučjak kod Bihaća već duže vremena je sinonim za humanitarnu katastrofu. Kampom vlada nestašica hrane i vode, higijenski uvjeti kritično su loši, a kao posljedica velikog broja ljudi na jednom mjestu pojavile su se i zarazne bolesti. No unatoč lošim uvjetima, migranti su najavili da dobrovoljno neće napustiti kampove uz granicu s Hrvatskom.

Kamp će biti rasformiran do kraja ovog tjedna, a sve osobe koje se tamo nalaze bit će premještene u kampove u kojima postoje humaniji uvjeti za njihov smještaj, potvrdio je u petak ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close