Scena

Preminuo je legendarni pjesnik, pjevač i umjetnik Leonard Cohen

“S dubokom tugom javljamo da je legendarni pjesnik, pjevač i umjetnik Leonard Cohen preminuo“, objavljeno je na njegovoj facebook stranici. Imao je 82 godine.


Izgubili smo jednog od najvećih i najplodnijih glazbenih vizionara. Pogreb će biti u Los Angelesu, a obitelj moli za privatnost u ovim trenucima tuge”,  stoji u objavi.

Cohenov sin Adam je u priopćenju za Rolling Stone poručio da je njegov otac umro u svom domu u Los Angelesu. Otkrio je da je Leonard završio sve što je htio, a pisao je do svojih posljednjih trenutaka.

Glazbena karijera neumornog mračnog šarmera, poznatog po pjesmama “Hallelujah”, “So long, Marianne”, “Dance me to the end of love” i ostalim prelijepim mračnim baladama trajala je gotovo 50 godina. Posljednji album “You want it darker” objavio je prije mjesec dana.

Spreman sam umrijeti”, rekao je u jednom od posljednjih razgovora za New Yorker.

Njegove su balade često bile tužne, ali i pune romantike. Generacije su pjevušile i zaljubljeno plesale na njegove najpoznatije pjesme kao što su “Suzanne”, “So Long Marianne” i “Bird on the Wire” koju su izvodili mnogi glazbenici, među njima i Johnny Cash i Joe Cocker.

Pročitajte više na 24sata.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close