Vijesti

Preminuo je vlč. Josip Jurković

U Svećeničkom domu u Rijeci preminuo je 2. rujna umirovljeni svećenik Gospićko-senjske biskupije Josip Jurković.


Vlč. Josip Jurković rođen je 25. ožujka 1937. godine u Slunju, župa Presvetog Trojstva. Osnovnu školu završio je u Slunju, a sjemenišnu gimnaziju i teološki studij u Pazinu.

Za svećenika Senjsko-modruške biskupije zaređen je 23. ožujka 1963. godine u senjskoj katedrali Uznesenja BDM. Nakon svećeničkog ređenja imenovan je župnim vikarom u župi Senj i upraviteljem župe u Krivom Putu. Godine 1964. postaje župnikom župa Kuterevo i Krasno.

Dana 4. rujna 1967. razriješen je službe upravitelja župa Kuterevo i Krasno i imenovan je župnikom župa Divjake-Skrad. Od 20. kolovoza 1971. do 1973. vršio je službu upravitelja župa Bilaj i Lički Ribnik. Godine 1983. imenovan je župnikom Grižana, a od 1986. upravlja župom Dramalj.

Od 1989. uz župu Dramalj upravlja i župom Jadranovo gdje ostaje do 1997. godine. Godine 1997. imenovan je župnikom Jablanca i Starigrada gdje ostaje sve do 2011. godine kada je umirovljen.

Umirovljeničke dane proveo je u Svećeničkom domu u Rijeci gdje ostaje sve do svoje smrti.  O mjestu, datumu i satu ukopa obavijestit ćemo vas naknadno.

 

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Biskupski ordinarijat u Gospiću

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close