Scena

Preminuo Herb Trimpe – svijet stripa izgubio je kultnog umjetnika

Herb Trimpe, strip-umjetnik i dugogodišnji suradnik Marvela, iznenada je preminuo u ponedjeljak, 13. travnja, u 75. godini života. Kultni američki crtač bio je najpoznatiji po radu na serijalu “The Incredible Hulk” u njegovom zlatnom periodu od 1968. do 1975., kao i po tome što je koautor Wolwerinea, danas jednog od svakako najpopularnijih likova u rastućem Marvelovom univerzumu koji zahvaljujući filmovima i stripovima svakim danom broji sve više poklonika.


Naš najdraži dlakavko s umjetnim pojačanjem kostura od adamantija, sposoban za regeneraciju i izbacivanje šiljaka iz šaka, prvi put se pojavio u 180. broju “Hulka” 1974., a prvi ga je nacrtao upravo Herb Trimpe.

Trimpe se mogao podičiti i time da su njegovi crteži iz te sveske “Hulka” 2014. na javnoj aukciji prodani za čak 657.250 dolara, što je uz naslovnicu “Amazing Spider-Mana” Todda McFarlanea najviša cijena ikad postignuta za prodaju nekog strip-crteža. Tijekom svoje karijere u Marvelu, Trimple je također radio na mnogim drugim serijalima poput glavnine “Godzille” i “Shogun Warriors-a”, nacrtao je i prvu svesku “G.I. Joea”, a poznat je i po radu na danas globalno popularnim junacima kao što su “Iron Man” i “Ant-Man”.

Axel Alonso, glavni urednik Marvela rekao je u izjavi za javnost: “Za mene je Herb Trimpe sinonim za Nevjerojatnog Hulka. Udahnuo mu je širinu karaktera koja je postala ljestvica kvalitete za sve umjetnike koji su ga naslijedili. Poput udarca Hulka, Trimpeova vještina doista bi eksplodirala sa svake stranice ‘Hulka’. Svijet stripa doista je izgubio divovskog umjetnika”. Nek’ mu je laka zemlja!


Tekst: telegram.hr

Foto:”Inchulk181” by Scan made by the original uploader User:UZiBLASTER7.. Licensed under Fair use via Wikipedia.

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close