VijestiScena

PREMIJERA SINGLA: Što povezuje migrante, Šprajca i 91.-u? Poslušajte “Agresivnu” od Tamburaškog sastava Patrioti!

Tamburaški sastav Patrioti uvijek je bila istoznačnica za – dobar tulum, puno zabave i satire i uvijek originalne šale koje izvode ne samo na pozornici već i u svojim video spotovima.

Ekipa nije razočarala ni ovog puta, kada predstavljaju svoj novi singl – pjesmu “Agresivna” koja će sigurno zapaliti javnost i društvene mreže. Razlog? Dečki se ni ovaj puta nisu libili prozvati vruće društvene teme i uvriježene stereotipe, sve uz iznimno zanimljiv spot odrađen već tradicionalno “u njihovom stilu”.

Tako možete vidjeti kako to izgleda kada postanemo migranti u svojoj vlastitoj zemlji? Kako čuvenu rečenicu „di si bio 91.?“ tumači generacijski jaz? Kako izgleda šamar kao odgojno-obrazovna mjera… i još mnogo drugih zanimljivih scena koje će vas sigurno nasmijati.

Pjesma na satiričan način opisuje sve one divne i manje divne trenutke u životu jednog prosječnog stanovnika Lijepe naše. Pitanje egzistencije, problemi na radnom mjestu, stilovi komunikacije, agresivna ponašanja, voda kao izvor života i protuteža pivu, ali i vruća politička pitanja.

Spot za pjesmu sniman je na nekoliko lokacija – otočki Barber Shop „Brico 69“ i Humac, te gospićki Highlander’s Pub, a snimateljska ekipa „Quam-Quam“ u sastavu Davor Šincek, Jadranka Šincek, Goran Šincek i Vlatka Bertol odradila je sjajan posao u jednoj opuštenoj i vrlo kreativnoj atmosferi.

 

“Ovo je naša prva pjesma koju službeno objavljujemo, zadovoljni smo odrađenim poslom, još se jednom zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos i radujemo se novim izazovima i zahvaljujemo se svim našim pratiteljima”, ističe nam Zvonimir Tonković.

Tamburaški sastav Patrioti osnovan je 2015. na Ličkom Osiku. Osnovali su ga Đani Findrik, Josip Prebanić i Tomislav Bogdanić, iskusni svirači koji su uspjeli na svoju stranu pridobiti dvojicu talentiranih mladih tamburaša, Ivana Markovića i Jurja Kukuruzovića. Neko vrijeme nastupali su u ovom sastavu i počeli bilježiti svoje prve nastupe. Prekretnica u radu sastava bio je nastup u Otočcu gdje se sa njihovim idejama upoznao i Zvonimir Tonković iz Otočca. Igrom slučaja ili ne, 2016. na Ličkom Osiku dogovoren je koncert Stjepana Jeršeka Štefa kojeg su trebali pratiti Patrioti. Zvonimir Tonković za tu prigodu priključio se bandu, sastav je definiran i krenulo se dalje sa radom.

Kao ravnopravni član sastava kada joj to vrijeme dozvoli, uglavnom na koncertima, sa Patriotima nastupa i Marina Marković, sjajna mlada glazbenica iz Ličkog Osika i učenica srednje glazbene škole Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Iza njih su već brojna uspješna gostovanja, dva nastupa u emisiji Lijepom Našom, koncerti na otvorenom diljem Ličko-senjske županije, kao i višegodišnja suradnja sa Udrugom Ličana Vila Velebita u čijoj su organizaciji i ove godine nastupili u Zagrebu i Požegi na tradicionalnoj Ličkoj večeri.

Ove godine Patrioti su nastupili i na festivalu u Požegi sa pjesmom „Veseljak“, autora Branimira Mikića, a pjesma „Agresivna“ prvi je službeni singl. Autor teksta i glazbe za pjesmu „Agresivna“ je Zvonimir Tonković, dok aranžman supotpisuju Zvonimir Tonković i Hrvoje Grčević – Grga.

„Patrioti“ se posebno zahvaljuju svim statisticama i statistima, Andreji Radojčić koja je izradila prigodne majice, Patriku Rožmanu ( „Brico 69“ ) Ivici Kovačeviću ( Highlander’s pub ), te Tihomiru Starčeviću i vlč. Luki Blaževiću koji su neizostavni dio ove priče.

PREMIJERA SPOTA “AGRESIVNA”

 

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close