Sport

Premijera Oceanmana u Hrvatskoj!

GENERALNI SPONZOR MANIFESTACIJE JE HEP

U kolijevci hrvatskog daljinskog plivanja, Starom Gradu na otoku Hvaru, dolazeće subote 18. rujna organizira se premijerno Oceanman natjecanje u Hrvatskoj.


Oceanman je najpopularnija i najmasovnija međunarodna serija natjecanja u plivanju na otvorenim vodama koja danas postoji u svijetu. To je registrirani brend u vlasništvu tvrtke Oceanman Open Water SL iz Alicantea i isti, kao i Ironman u triatlonu, funkcionira po principu franšize. Projekt je započeo 2015. i u sustavu Oceanmana 2021. predviđena su 22 natjecanja na svih 5 kontinenata.

Ovo je prvi put u povijesti da se jedno natjecanje iz Oceanman svjetske serije održava u Hrvatskoj. Natjecanje će se održati u tri discipline sa startom i ciljem na Novoj rivi.

Prva je utrka  Oceanman na 10 km sa startom u 8 sati, druga na 5 km, nazvana Half Oceanman, starta u 8:45, a treća Sprint Oceanman pliva se na stazi dugoj 2 km, i starta u 13 sati.

Za sada je prijavljeno više od 170 sudionika iz 23 zemlje, a najuspješniji u svakoj dobnoj skupini stječu pravo nastupa na finalnoj utrci Oceanman World Championship koja će se održati 3. i 4. prosinca u egipatskom Soma Bayu.

Organizator ovog natjecanja je Sportska udruga Faros Sport zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Staroga Grada i uz podršku Grada Starog Grada i HURIN-a, a generalni sponzor manifestacije je HEP!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close