Premijera “kontroverznog” spota za pjesmu “Barren Land” splitske kantautorice Billie Joan

Tena Brnad

U petak točno u podne objavljen je drugi singl “Barren Land” (Jalova zemlja) sa istoimenog hvaljenog albuma “Barren Land” splitske punk-kantautorice Billie Joan.


Spot „Barren Land“, prikazuje današnjicu, odlazak mlade osobe iz Hrvatske, dočarava težinu donošenja takve odluke ali i ostavlja prostora za nadu u bolje sutra. Spot prikazuje razočarane mlade osobe kojima ostavljamo tu pustoš. Mlade nade koje će najvjerojatnije sreću potražiti drugdje, gdje se njihov rast potiče a NE SPUTAVA.

Pjesma također prikazuje posljedice „INTERESANTNOG“ požara koji je izbio ljetos te pruža jasan uvid u jalovost, koja se najviše ogleda na poprištu golih stabala, izgorenih auta i kuća. Istodobno pogađa gdje boli te prikazuje ljepotu mora i sunca koju ostavljamo za sobom ako ju odlučimo napustiti.

Barren Land simbolizira odlazak i ostajanje, sjetu i tugu, ljepotu i tragediju. No najlakše je odustati, treba preuzeti rizik i ostati.

Spot je snimao i montirao devetnaestogodišnji Dominik Belančić, talentirani snimatelj iz Sinja, koji namjerava upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Jedan dio kadrova sniman je na kultnoj splitskoj plaži Bačvice gdje je Dominik smočio tenisice u nastojanju da uhvati dobar kadar mora.

Damira Berisha nas je provela zgarištima Žrnovnice, Privora i Kučina da uhvatimo te „INTERESANTNE“ kadrove požara. Ostali su kadrovi snimani na željezničkoj postaji u Splitu a kadrovi unutar same postaje nastali su uz pomoć drage prodavačice karata na šalteru, gđe. Dragice Ivković.

Dio je sniman u Sinju uz suradnji sa divnom mladeži iz Sinjskog Pučkog Kazališta čija su imena redom:Hana Delonga, Lovre Sablić, Antonela Penić, Ema Jenjić, Ana Krajina.

Ideju i tematiku spota potpisuje Billie Joan.


Izvor / Foto: PR

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u