Turizam

Predstavnici Strukovne grupe turizma na sastanku u PP Grabovača

Terenski radni sastanak Strukovne grupe turizma ŽK Otočac, održan 14. lipnja u Pećinskom parku Grabovača, pružio je jedinstvenu priliku za profesionalno usavršavanje i razvijanje suradnje među dionicima u turističkom sektoru u Ličko-senjskoj županiji.


Sudionici su imali priliku razmijeniti vlastita iskustva i primjere konkretnih održivih praksi, te prodiskutirati načine kako ih unaprijediti i prilagoditi najnovijim standardima. Događaj se odvijao u predivnom okruženju Grabovače, čime je dodatno naglašena važnost očuvanja prirodnih ljepota kroz održive prakse.

Sastanak je okupio predstavnike turističkog sektora, uključujući vlasnike turističkih agencija, voditelje projekata održivog turizma i stručnjake za očuvanje okoliša. Ova raznolika skupina profesionalaca u turizmu omogućila je bogatu razmjenu znanja i ideja, stvarajući platformu za inspirativne i korisne diskusije.

Tokom sastanka, sudionici su aktivno sudjelovali u diskusiji o načinima kako unaprijediti održive prakse u turizmu. Razgovaralo se o implementaciji novih tehnologija, poboljšanju učinkovitosti resursa i primjeni principa cirkularne ekonomije. Posebna pažnja posvećena je usklađivanju s najnovijim standardima i regulativama prema načelima ESG-a, što je ključno za dugoročni uspjeh održivih inicijativa u turizmu.

Sastanak je istaknuo važnost kontinuiranog učenja i prilagodbe u području održivosti. Sudionici su se složili da je ključno nastaviti dijeliti znanje i iskustva te su naglasili važnost suradnje među dionicima kako bi se osigurala uspješna implementacija održivih praksi.

Ovaj događaj još jednom je potvrdio da je razmjena znanja i suradnja među dionicima ključna za postizanje održivih ciljeva u turizmu. Upravo je to cilj nove upravljačke strukture Strukovne grupe turizma ŽK Otočac, koja je preuzela upravljanje strukovnom grupom u svibnju ove godine. Funkciju predsjednice Strukovne grupe turizma preuzela je Tamara Jurković, vlasnica turističke agencije “Tamara” iz Otočca, a njezina zamjenica je Anja Kandrač, voditeljica ureda uprave Campinga Plitvice iz Smoljanca, na Plitvičkim jezerima.

 

 

Izvor / Foto: HGK

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close