Lifestyle

Predstavnica OESS-a za slobodu medija izrazila zabrinutost za slobodu medija u Hrvatskoj

Predstavnica OESS-a za slobodu medija je u četvrtak izrazila ‘ozbiljnu zabrinutost’ za slobodu medija i neovisnih regulatornih tijela u Hrvatskoj, nakon smjenje ravnatelja HRT-a i predloženog raspuštanja Vijeća za elektroničke medije


Hrvatski sabor je prošlog tjedna na prijedlog vlade smijenio glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, a vlada je u četvrtak predložila i smjenu članova vijeća koje nadzire rad elektroničkih medija.

‘Te odluke vlasti izazivaju ozbiljnu zabrinutost za ukupno stanje slobode medija u zemlji’, priopćila je predstavnica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) za slobodu medija Dunja Mijatović.

‘Pozivam vlasti da poduzmu hitne mjere kako bi se taj trend zaustavio i da učine sve kako bi se sačuvala neovisnost javne televizije i regulatornog tijela’, dodala je.

Saborska većina HDZ-a i Mosta smijenila je Radmana jer nije razdvojio komercijalne i javne prihode HRT-a, optužujući ga također da je od javnog servisa stvorio SDP-ovu televiziju.

Vlada je smjenu Vijeća za elektroničke medije predložila zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza, jer u izvješću ne spominje da je na HRT-u proveden nadzor nad korištenjem mjesečne pristojbe i drugih javnih prihoda, a među ostalim i zbog toga što je članica Vijeća Gordana Simonović protuzakonito obnašala dvije javne dužnosti – članice Vijeća i članice Upravnog vijeća Hine.

Više čitajte na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close