Scena

Predstavljeno jedno od najznačajnijih diskografskih izdanja ove godine – “100 originalnih pjesama – Popularna duhovna glazba”

Predstavljanje ovog albuma, objavljenog sredinom srpnja u nakladi Croatia Recordsa i u suradnji s partnerima, Hrvatskim katoličkim radijom i Laudatom, okupilo je velik broj izvođača, predstavnika diskografa, medija, kao i velik broj zaljubljenika u duhovnu glazbu.


Predstavljanje je, akustičnim nastupom, otvorila jedna od najpoznatijih grupa na duhovnoj i glazbenoj sceni, Emanuel, koja ove godine slavi 15 godina postojanja i s pjesmom “Divan si” se nalazi na izdanju “Popularna duhovna glazba”. Uz šarmantnu voditeljicu Anu Radišić album su predstavili direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac, direktorica nakladničke kuće Laudato i Laudato televizije Ksenija Abramović te ravnatelj Hrvatskog katoličkog radija Zvonimir Ancić.

Direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac zahvalio se svima koji su svojim trudom doprinijeli realizaciji ovoga izdanja te je istaknuo njegovu važnost s obzirom da se radi o prvom box setu duhovne glazbe u povijesti hrvatske diskografije: “Ovo je jedna legitimacija za budućnost te će svaki vlasnik ove kompilacije preslušavati je danima.”. Ksenija Abramović dodala je kako je ovaj izbor početak rada na velikom projektu popularizacije duhovne glazbe te je naglasila važnost afirmacije mladih izvođača čiji se interes za duhovnu glazbu svakim danom povećava: “Mnogima smo pomogli da ostvare svoje snove i realiziraju svoje talente.” Pohvalila je trud i posvećenost svih izvođača koji svojom pjesmom slave Boga i pronose Božju poruku ljubavi.

Zvonimir Ancić naglasio je kako je izdanje “Popularna duhovna glazba” rezultat dugotrajnog rada stručnog povjerenstva koje je pomno preslušavalo više od 300 pjesama i odabralo upravo ovih stotinu koje na najbolji način predstavljaju bogatstvo i raznolikost duhovne glazbe nastale od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Istaknuo je kako ovo izdanje označava izlazak duhovne glazbe iz svojevrsnog “geto” položaja u odnosu na popularnu glazbu te izrazio nadu u ulazak duhovne glazbe u programe radio postaja diljem Hrvatske.

Na izdanju “100 originalnih pjesama – Popularna duhovna glazba” nalazi se 100 glazbenih bisera u kojima se zrcali bogatstvo i raznolikost duhovne glazbe u izvedbama najzvučnijih imena glazbene scene: VIS-a Žeteoci i Prijatelji, Čede Antolića, grupe Kefa, Luke Balvana, Apostola mira, Runolista, Poklona, Ivana Puljića, Sperantesa, Navještenja, Davora Terzića, grupaEmanuel, Kristina, RIM, Božja slava band, Božja pobjeda, Sliryc 33, October Light,zatim Fra Marina Karačića, Dragutina Hrastovića, Zvonimira Kalića, Antonija Tkaleca i mnogih drugi. Na CD-ima se nalaze i vrhunske interpretacije poznatih imena naše zabavne i pop glazbene scene: Olivera Dragojevića, Gibonnija, Dražena Zečića, Ivice Pepelka, Maje Blagdan itd.

Uz Želimira Babogredca, Kseniju Abramović i Zvonimira Ancića, stručno povjerenstvo za odabir pjesama na ovome izdanju činili su još i velečasni Mijo Gabrić, bubnjar legendarnih Žeteoca i dugogodišnji organizator Uskrs festa, Slavko Nedić i Anita Vidović Medved, glazbeni urednici na HKR-u, Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa i Iva Vianello, urednica u Croatia Recordsu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Croatia Records PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close