VijestiTech

Predstavljena e-Propusnica: Cilj je smanjiti mogućnost zlouporabe i učinkovitiju kontrolu

Ministar uprave Ivan Malenica predstavio je danas uslugu ‘e-Propusnica’.


Riječ je o usluzi u sklopu Centra dijeljenih usluga koja povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite.

Uslugom e-Propusnica omogućit će se jedinstveno mjesto pristupa izdanim propusnicama, čime će se smanjiti mogućnost zlouporabe te učinkovitiji sustav kontrole izdanih propusnica.

Također, omogućit će i pomaganje u identifikaciji osoba koje krše mjere samoizolacije.

Ministar Ivan Malenica je na predstavljanju rekao da je cilj stvoriti jedinstveni sustav koji će spriječiti mogućnost zlouporabe i učinkovitiju kontrolu.

Može se dobiti i putem maila, liječnika i Stožera”, kazao je i dodao:

Razlozi izdavanja su kao i do sada. Izdavaju ih poslodavci, liječnici, a za građane nadležni stožer civilne zaštite”, rekao je i dodao da je građani je mogu pokazati u elektronskom i fizičkom obliku.

Mogu se koristiti na mobilnom uređaju, PDF propusnica ima qr kod”, rekao je Malenica i poručio:

Apeliram na građane da budu odgovorni”, rekao je ministar uprave.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexe

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close