Scena

Predstavljen program za Zagreb Film Festival

Zagreb Film Festival (ZFF), koji će se održati od 14. do 22. studenoga na više zagrebačkih lokacija, donosi stotinjak filmova u dvanaest programa, a za Zlatna kolica u glavnoj konkurenciji, ocijenjenoj kao jednoj od najboljih dosad, natjecat će se odabrana recentna ostvarenja debitantskih ili drugih filmova


Na konferenciji za medije održanoj u srijedu u dvorani Müller zagrebačkog kina Europa predstavljeno je 13. izdanje Zagreb Film Festivala, a on će ove godine izborom atraktivnih filmskih naslova zagrijavati publiku u nešto kasnijem terminu: od subote 14. do nedjelje 22. studenog u kinima Europa i Tuškanac, MSU, Akademiji dramske umjetnosti, Zagrebačkom plesnom centru i Dokukinu KIC-a.

Festival su predstavili direktor Boris T. Matić, izvršni direktor Hrvoje Laurenta, koordinatorica programa Selma Mehadžić, koordinatorica Žute Bibijade by RBA i programa PLUS Katarina Crnčić te direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu Sanja Milinović.

Natjecateljski program predstavio je Boris T. Matić: ‘U program dugometražnog igranog filma ove godine uvršteno je rekordnih 14 naslova iz cijelog svijeta, od Skandinavije do pacifičkog otočja Vanuatu, od čega njih 13 u konkurenciji. Iz Češke i Islanda stižu nam filmski parovi – iz obje zemlje po dva filma – a predstavnici tih kod nas rado viđenih kinematografija tematski su koncentrirani oko obitelji i obiteljskih problema. Nakon prošlogodišnjeg O konjima i ljudima Islanđani u naslovima ostaju vjerni fauni pa nam tako ove godine iz te zemlje stižu obiteljske drame Ovnovi i Vrapci. Islandski kandidat za Oscara i najbolji film iz kanskog programa Izvjestan pogled Ovnovi (Rams) u režiji Grímura Hákonarsona priča je o dva tvrdoglava brata koji moraju izgladiti odnose nakon 40 godina kako bi spasili svoja dragocjena autohtona stada ovaca, a višestruko nagrađivani Vrapci (Sparrows) u režiji Rúnara Rúnarssona priča je o odnosu oca, vikend-alkoholičara koji živi kao da nema sutra i njegovog otuđenog sina tinejdžera.

Više čitajte na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close