Zdravlje

Predstavljen je projekt Podrška studentima s invaliditetom

Unatoč velikom broju studenata s invaliditetom koji pohađaju hrvatske fakultete još uvijek nije razvijen kvalitetan i funkcionalan sustav podrške, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen projekt “Podrška studentima s invaliditetom”.


Podrške na razini sveučilišta i fakulteta su često manjkave i ne mogu funkcionirati bez pomoći civilnog društva, a udruge ne mogu pružiti svu potrebnu podršku. Problem je nedostatak komunikacije i suradnje na razini institucija i organizacija koje sustavno rade i pomažu studentima s invaliditetom, ne samo u Zagrebu već i u cijeloj Hrvatskoj, upozorila je predsjednica udruge “Zamisli” Svjetlana Marijon.

Kroz projekt koji provodi udruga “Zamisli” u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom i studentskim pravobraniteljem Sveučilišta u Zagrebu želi se spojiti donositelje odluka, studente s invaliditetom i one koji organiziraju podršku, a ne dolaze iz sustava obrazovanja (udruge ili same obitelji) da komuniciraju na jednom mjestu.

Projekt “Podrška studentima s invaliditetom” počeo je 1. siječnja, trajat će do 31. listopada, a financiran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Pročitajte više na dalje.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close