Turizam

Turistima sada još lakše do atrakcija diljem Karlovačke županije!

U četvrtak, 3. kolovoza, u Starom Gradu Dubovcu u Karlovcu predstavljen je turistički vodič koji na jednom mjestu objedinjuje kompletnu turističku ponudu najzelenije turističke destinacije Hrvatske – Karlovačke županije.


Na konferenciji za medije sudjelovali su direktorica turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić, župan karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandićte direktor međimurske agencije Scribo PR, Saša Vugrinec.

Uz navedene, konferenciji su prisustvovali načelnik Općine Rakovica Franjo Franjković, gradonačelnik Duga ReseTomislav Boljar,Toni Šarić ispred Grada Ozlja, direktorica Turističke zajednice Općine Rakovica Mira Špoljarić,  ispred Turističke zajednice grada Slunja Ivančica Cindrićte direktorica Turističke zajednice Općine Vojnić,Josipa Blažević.

Autori predstavljenog turističkog vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku su Saša Vugrinec i Daniel Herman, a isti je izdan u suradnji s Turističkom zajednicom Karlovačke županije, Grada Karlovca, Grada Duga Rese, Grada Ozlja, Grada Ogulina, Turističkom zajednicom Općine Vojnić i Turističkom zajednicom Općine Rakovica.

Turistički vodič objedinjuje nezaobilazne turističke atrakcije županije na jednom mjestu. Dostupan je u tiskanom i digitalnom obliku, a osnovna nit vodilja autora bila je kroz priču svakom turistu približiti županiju i sve njezine blagodati. Tako ćete u vodiču pronaći općenite informacije, savjete što posjetiti, a posebno su istaknuti itinerari kroz koje možete istražiti destinaciju, krenuti povijesnim putevima, doživjeti posebno gastronomsko iskustvo, provozati se na biciklu, upustiti se u nordijsko hodanje, planinariti ili se zaputiti prema rijekama. Za one željne drugačijeg odmora tu su informacije o lovu, fotolovu, ribolovu, raftingu i kanuingu, a predstavljeni su i savjeti za kvalitetan obiteljski odmor. Vodič također donosi najzanimljivije mitove i legende, popis događanja te savjete o smještaju.

Po prvi puta smo objedinili kompletnu ponudu regije na ukupno 120 stranica”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić, a gradonačelnik Karlovca Damir Mandić pohvalio je posebnost projekta “jer se u cijelu priču uključio velik broj dionika iz javnog i privatnog sektora s ciljem predstavljanja Karlovačke županije kao jedinstvenog turističkog proizvoda.” Župan Karlovačke županije iznio je i konkretne brojke, čime je istaknuo porast broja turista na nacionalnoj razini od 23% u odnosu na prošlu godinu, dok Karlovačka županija već sad bilježi porast od 28%.

“Ovaj turistički vodič tek je polazna točka od koje treba nastaviti nadograđivati daljnju promociju. Samo integriranom i planiranom suradnjom Karlovačke županije i svih relevantnih dionika može se postići zajednički dugoročni cilj– pozicioniranje Karlovačke županije kao poželjne i jedinstvene destinacije na turističkoj karti Hrvatske”, napomenula je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić, sa željom da vodič iduće godine doživi svoje drugo izdanje. Važnost turističkog vodiča prepoznata je i od strane Hrvatske turističke zajednice koja je projekt podržala i sufinancirala s 40.000 kuna.

Vodič je samo jedan od proizvoda međimurske agencije SCRIBO PR koja iza sebe ima već nekoliko sličnih publikacija,među kojima je i portal www.vikendmanijaci.com na kojem možete saznati sve što vas zanima o putovanjima.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close