Ličko-senjska županijaKultura

Predstavljanje knjige „Industrija i industrijska baština grada Otočca“

Povodom „Međunarodnog dana muzeja“ 18. svibnja 2022. godine u 19 sati u Gackom pučkom otvorenom učilištu bit će predstavljena knjiga „Industrija i industrijska baština grada Otočca“ i otvorena retrospektivna izložba o industrijskoj baštini naziva „Baština u nestajanju“.


Istraživanje industrije i industrijske baštine grada Otočca započelo je u sklopu izložbenog ciklusa „Baština u nestajanju“ putem kojeg su u Muzeju Gacke u Otočcu u periodu od 2017. do 2020. godine bile otvorene tri izložbe o pet industrijskih postrojenja: Pivovari, Kožari, Oteksu, Cosmochemiji i Industriji namještaja Otočac.

Uz tri izložbe tiskana su ukupno tri kataloga, a ideja je bila da se i u jednoj opsežnijoj publikaciji rezultati istraživanja objedine, prošire informacijama koje su bile suviše opsežne za prezentiranje putem izložbi te nadopune temama koje su vezane za otočku industriju, a nisu obrađene tijekom izložbenog ciklusa.

Kroz ovaj izložbeni ciklus u muzejske aktivnosti aktivno se uključila lokalna zajednica uz čiju je pomoć dokumentiran specifični period povijest grada Otočca, period koji je uvelike oblikovao svakodnevicu lokalne zajednice u razdoblju od 1950-ih do 1990-ih. Dio priče o industriji i industrijskoj baštini Otočca u ovoj monografiji ostaje trajno dokumentiran i javno dostupan.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close