VijestiKultura

Predstavljanje knjiga Sandre Petrž povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25. studenog u cilju podizanja svijesti o ovom velikom problemu.


Ove, 2018. godine, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama započinje svjetska kampanja – 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama – koja završava 10. prosinca, upravo na Međunarodni dan ljudskih prava, čime se ističe da je nasilje nad ženama kršenje temeljnih ljudskih prava. Ovogodišnji je slogan kampanje Oboji svijet narančasto: #Poslušaj i mene (engl. Orange the World: #HearMeToo).

Pod pokroviteljstvom Grada Gospića, Pučko otvoreno učilište “Dr. Ante Starčević” i Kulturno Informativni Centar Gospić organiziraju predstavljanje knjiga Sandre Petrž. Spisateljica, pjesnikinja i glumica Sandra Petrž kroz prozu i poeziju progovara o temi nasilja nad ženama i iz osobnog iskustva svjedoči o tome koliko je važno da se ova tematika prepozna kao važan društveni problem.

Predstavljanje knjiga održat će se 26. listopada u 19 sati u velikoj dvorani KIC-a Gospić.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close