Politika

Predsjednik Vlade Plenković uputio sućut obitelji Josipa Vanište

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji akademika Josipa Vanište u kojoj stoji:

„Poštovana obitelji,

Sa žalošću sam primio vijest o smrti akademika, erudita, cijenjenog umjetnika, slikara, književnika i sveučilišnoga profesora, gospodina Josipa Vanište.

Akademik Vaništa svojim je plodnim i svestranim radom ostavio neprocjenjiv doprinos, ponajprije hrvatskoj kulturi, slikarstvu i književnosti, a svojim je predavanjima oblikovao na desetke generacija hrvatskih arhitekata.

Uz brojne nagrade koje je primio kao priznanje za svoj umjetnički rad, nositelj je i francuskog odličja Viteza reda umjetnosti i književnosti.

Njegov rad u Gorgoni, istraživanje alternativnih oblika umjetničkoga rada, sav njegov opus, a ponajviše sjajni portreti i lirski pejsaži, minimalističke ilustracije i grafike, svjedoče o slikarevom stavu da samo umjetnost može parirati snazi života i prirode.

U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti.“

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Press Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close