Politika

Predsjednik Vlade Plenković sastao se s veleposlanicima država članica Europske unije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se u petak u Banskim dvorima, u prigodi bugarskog predsjedanja Vijećem EU u prvoj polovici 2018. godine, s  veleposlanicima država članica Europske unije


. Uz predsjednika Vlade bile su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta  Martina Dalić.

Predsjednik Plenković osvrnuo se na aktivnosti Vlade Republike Hrvatske u 2017. godini ocijenivši ih uspješnima i predstavio reformske napore Vlade za 2018.

Najavio je vrlo dinamičnu vanjskopolitičku aktivnost u veljači. U  Strasbourgu će 6. veljače govoriti na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na temu “Budućnost Europe”, a razgovarat će  s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem te s glavnim tajnikom Vijeća Europe Thorbjørnom Jaglandom. Sudjelovat će na sastanku kolegija Europske komisije 14. veljače te održati  sastanke s predsjednikom Europske komisije Jean Claudeom Junckerom  i predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom. Sudjelovat će i na neformalnom sastanku Europskoga vijeća u Bruxellesu koje će raspravljati o institucionalnim pitanjima i budućnosti financiranja EU-a 23. veljače 2018. Ujedno  će se 22. veljače sastati s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Teme razgovora bile su budućnost Europske unije, proširenje, odnosi Republike Hrvatske i susjednih država, gospodarska pitanja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Press Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close