Grad ZagrebPolitika

Predsjednik Vlade Plenković s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se jučer, u Banskim dvorima, u prigodi Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, s predsjednikom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislavom Bobušem, zastupnicom u Hrvatskom saboru Ljubicom Lukačić, pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak te s predstavnicima drugih saveza udruga osoba s invaliditetom.


Uz predsjednika Vlade bili su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Razgovarali su o nastavku suradnje i djelovanju na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj te mjerama i aktivnostima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima.

U svom obraćanju, predsjednik Vlade Andrej Plenković je podsjetio na susret s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom održanom prije godinu dana, ocijenivši ga svojevrsnim putokazom za djelovanje i aktivnosti Vlade, koja kroz različite resore skrbi o osobama s invaliditetom.

Predstavnici udruga zahvalili su predsjedniku Vlade na konstruktivnom dijalogu i naglasili dobru suradnju koju imaju s ministrima pojedinih resora. U raspravi su ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreću u praksi te sugerirali mogućnosti njihovog rješavanja.

Predsjednik Vlade Plenković je naglasio otvorenost ove Vlade za suradnju te njenu opredijeljenost za politiku uključivanja osoba s invaliditetom u svim područjima društvenog života.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close