Grad ZagrebPolitika

Predsjednik Vlade Plenković s predstavnicima ELSA-e

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predsjednikom  Europske udruge studenata prava (ELSA) Hrvatske  Mateom Matijevićem, bivšim dopredsjednikom ELSA-e International Vedranom Stankovićem i bivšim predsjednikom ELSA-e Hrvatske Filipom Kavranom.


Razgovarali su o aktivnostima ELSA-e, koja trenutno djeluje u 43 europske države te okuplja više od 40.000  članova na gotovo 300 pravnih fakulteta.

U povodu 25. obljetnice postojanja Europske udruge studenata prava (ELSA) Hrvatska, predstavnici ELSA-e uručili su predsjedniku Vlade, koji je ujedno osnivač ELSA-e Hrvatske,  odluku Skupštine ELSA-e Hrvatske kojom se imenuje za patrona organizacije. Na europskoj razini patron organizacije je glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjørn Jagland, s kojim će se predsjednik Vlade sastati sutra u Strasbourgu.

Upoznali su predsjednika Vlade s organizacijom 74. Međunarodne skupštine (ICM) Opatija, koja će se održati u studenom 2018. godine.

Također, zahvalili su mu  i na sudjelovanju na 70. Međunarodnom sastanku predsjednika Europske udruge studenata prava (ELSA), koji se održao u Zagrebu, 23. kolovoza 2017. godine, na Sveučilištu u Zagrebu.

Predsjednik Vlade Plenković, koji je za vrijeme studija na Pravnom fakultetu i sam bio predsjednik ove organizacije na razini Zagreba i Hrvatske, ali i na međunarodnoj razini 1993., kazao je da mu je iskustvo stečeno u Europskoj udruzi studenata prava (ELSA) bilo korisno za razvoj profesionalne karijere.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Press Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close