Grad ZagrebPolitika

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrom obrane Ukrajine

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s ministrom obrane Ukrajine, generalom zbora Stepanom Poltorakom.


Uz predsjednika Vlade sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske  general pukovnik Drago Matanović.

Razgovaralo se o političkim i gospodarskim odnosima. Poltorak je izvijestio o razgovorima s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem o sigurnosnoj suradnji. Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da su odnosi između dvije zemlje prijateljski te naglasio da postoji mogućnost za snažniju suradnju.

Republika Hrvatska u okviru Radne skupine za suradnju Hrvatske i Ukrajine, na čelu s državnom tajnicom Zdravkom Bušić, radi na prenošenju iskustava koja ima iz procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, čiju je 20. obljetnicu obilježila jučer, kao i prenošenju znanja u procesu približavanja Europskoj uniji.

Razgovarali su o političkim i gospodarskim odnosim Europske unije i Ukrajine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Press Vlada RH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close