Grad ZagrebPolitika

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrom obrane Ukrajine

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s ministrom obrane Ukrajine, generalom zbora Stepanom Poltorakom.


Uz predsjednika Vlade sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske  general pukovnik Drago Matanović.

Razgovaralo se o političkim i gospodarskim odnosima. Poltorak je izvijestio o razgovorima s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem o sigurnosnoj suradnji. Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da su odnosi između dvije zemlje prijateljski te naglasio da postoji mogućnost za snažniju suradnju.

Republika Hrvatska u okviru Radne skupine za suradnju Hrvatske i Ukrajine, na čelu s državnom tajnicom Zdravkom Bušić, radi na prenošenju iskustava koja ima iz procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, čiju je 20. obljetnicu obilježila jučer, kao i prenošenju znanja u procesu približavanja Europskoj uniji.

Razgovarali su o političkim i gospodarskim odnosim Europske unije i Ukrajine.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Press Vlada RH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close