Grad ZagrebPolitika

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj, na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem.


Sastanku su nazočili i zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Dinko Bošnjak, tajnik društva Ivan Nasić, alkarski vojvoda Ante Vučić i arambaša Ivo Vukasović. Uz predsjednika Vlade bio je državni tajnik u Ministarstvu financija Željko Tufekčić.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić upoznao je predsjednika Vlade s mnogobrojnim aktivnostima koje Viteško alkarsko društvo poduzima u promociji Sinjske alke. Podsjetio je da je u sklopu 300. obljetnice otvoren Muzej Sinjske alke te je održana uspješna izložba u Bruxellesu, koju je organizirao predsjednik Vlade kao zastupnik u Europskom parlamentu, a potom je Sinjska alka predstavljena i u Chicagu u okviru tradicionalne manifestacije Hrvatsko-američki dani te u zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Alkari su zahvalili predsjedniku Vlade na kontinuiranoj podršci, kao i na dolasku u Vukovar, gdje je prošle godine održana svečana Alka, što je bio četvrti put u povijesti da je održana izvan Sinja.

Razgovarali su i o brojnim projektima Alkarskog društva koji se financiraju sredstvima iz EU fondova te je u tom kontekstu spomenut dovršetak nabave novih tribina.

Predsjednik Vlade Plenković podsjetio je da je Sinjska alka 2007. godine upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, a 16. studenoga 2010. uvrštena je na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva. Naglasio je da je ovo važno alkarsko natjecanje postalo jedno od najpoznatijih turističkih događaja u Hrvatskoj, koje svojom atraktivnošću i kvalitetom pridonosi dodanoj vrijednosti turističke ponude Cetinske krajine.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo viskom razinom organizacije Sinjske alke te je zahvalio Viteškom alkarskom društvu na promicanju bogate hrvatske povijesne i kulturne baštine.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Press Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close