Europa

Predsjednik Republike razgovarao o problemima u poljoprivredi, obrtništvu i mikro poduzetništvu

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladena Jakopovića, predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajeca, predsjednika Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomira Jaića i predsjednicu Udruge Women in Adria Ivanu Matić s kojima je razgovarao o situaciji u poljoprivredi, obrtništvu i mikro poduzetništvu u novonastalim okolnostima izazvanima epidemijom koronavirusa.


Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore ukazao je na važnost strateške opskrbe robnih zaliha u sadašnjoj situaciji, kao i na mogućnost kreiranja novih radnih mjesta kroz sektor poljoprivrede. U ime Hrvatske udruge poljoprivrednika, Jaić je upozorio kako će poljoprivrednici biti najveći gubitnici krize izazvane koronavirusom, te je izrazio nezadovoljstvo mjerama donesenim za obiteljska poljoprivredna gospodarstava i poljoprivredne obrte. Predložio je osnivanje Fonda za OPG-ove kao rješenje.

Ranogajec je u ime HOK-a upoznao Predsjednika kako se obrtnici snalaze u ovoj krizi pri čemu je istaknuo da bi nastavak dosadašnjih restriktivnih mjera mogao imati teške posljedice za gospodarstvo. Smatra kako je važno nastaviti s trendom digitalizacije usluga javnog sektora koje su se u krizi pokazale efikasne.

Matić se založila za dodatne mjere za poduzetnice jer smatra kako su izložene specifičnim izazovima s kojima se suočavaju kako danas u krizi, tako i općenito.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close