Politika

Predsjednik Republike primio izaslanstvo Udruge Prvi hrvatski redarstvenik

PRIZNAT STATUS RATNE POSTROJBE

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Udruge Prvi hrvatski
redarstvenik u kojemu su bili predsjednik Udruge Zdravko Lončar i članovi Marko Lukić,
Josip Dujmović, Krešo Tolj, Pero Faletar, Drago Dražetić, Robert Vulić, Ivan Babić, Miro Buntić, Zdenko Radić, Rade Šuša i Tomislav Čolak.


Predstavnici Udruge izrazili su zadovoljstvo što je posebnoj jedinici Prvi hrvatski redarstvenik napokon priznat status ratne postrojbe jer je time, kako su naglasili, ispravljana nepravda prema ljudima koji su 1990. stvarali temelje redarstvenih snaga Republike Hrvatske.

Nedavnim Rješenjem Ministarstva unutarnjih poslova, naime, posebnoj jedinici Prvi hrvatski redarstvenik priznat je status ratne postrojbe.

Izaslanstvo Udruge razgovaralo je s predsjednikom Milanovićem o ulozi prvih hrvatskih redarstvenika u obrani Hrvatske te mu je predstavilo svoje aktivnosti i plan obilježavanja 30. obljetnice od prvog postrojavanja koje bi se trebalo održati 4. kolovoza. Izrazili su zahvalnost predsjedniku Republike što je prepoznao ulogu i važnost ratne postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik.

Prema podacima Udruge, na prvom postrojavanju, u kolovozu 1990. godine, prvih hrvatskih redarstvenika bilo je 1800. Udruga Prvi hrvatski redarstvenik danas ima 1250 članova od kojih je 178 i dalje radno aktivno u MUP-u, a 10 u MORH-u.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close