VijestiGrad Zagreb

Predsjednik Milanović primio predstavnike Hrvatskog streličarskog saveza i uspješne natjecatelje u streličarstvu

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicima Hrvatskog streličarskog saveza i natjecateljima u streličarstvu koji su osvojili medalje na natjecanjima tijekom 2022. godine.


Predsjednik Saveza Darko Uidl upoznao je predsjednika Milanovića s položajem tog sporta i rezultatima koje postižu hrvatski streličari. Prema njegovim riječima, hrvatski streličari postižu dobre rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima, pogotovo imajući u vidu činjenicu da im nedostaje infrastruktura za treniranje i snažnija podrška institucija. Iako im do sada nije uspjelo kvalificirati se za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, istaknuli su kako im je upravo to sada glavni cilj. Naime, od 1972. godine streličarstvo je ponovno uvrštenu među olimpijske sportove.

Nadalje, razgovaralo se o specifičnostima streličarskog sporta u kojemu je, pohvalili su se, jednaka zastupljenost žena i muškaraca. U Hrvatskoj danas ima oko 1500 registriranih streličara, a oko 500 ih se aktivno bavi tim sportom. Djeluju 43 streličarska kluba, a najviše ih je u Zagrebu, osam.

Osim predsjednika Hrvatskog streličarskog saveza, na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su članovi Strukovnog savjeta Saveza Andrea Vrbik, Damir Bartol i Hrvoje Špoljar te osvajači medalja u 2022. godini: Mia Međimurec, Mihael Čurić, Amanda Mlinarić, Domagoj Buden, Lara Drobnjak, Alen Remar i Lovro Černi.

Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close