Vijesti

Predsjednik Milanović položio vijenac kod spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ u Slavonskom Brodu u spomen poginuloj djeci u Domovinskom ratu

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na 19. susretu Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu ‘Mali križ – velika žrtva’ i položio vijenac kod spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ u Slavonskom Brodu u spomen na 402 djeteta poginula u Domovinskom ratu, najviše od bombardiranja i granatiranja.

Sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu organizirala je Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata okuplja roditelje poginule djece u Domovinskom ratu.

Ovi susreti puno im znače, jer se, kako su posvjedočili neki od njih, susreću sa sebi sličnima, izjadaju, isplaču, ali i utješe. Najmlađoj žrtvi bilo je šest mjeseci, najstarijoj 18 godina. Spomenik je podignut 2016. godine.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo, Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Ured predsjednika

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close