Vijesti

Predsjednik Milanović odlikovao umirovljenog brigadira Dušana Viru i posmrtno fra Franju Bilokapića

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je Redom Ante Starčevića, za doprinos održanju i razvitku hrvatske državotvorne ideje, uspostavom i izgradnjom suverene hrvatske države, umirovljenog brigadira Dušana Viru i posmrtno Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana fra Franu Bilokapića.

Odlikovanja je predsjednik Milanović uručio na prigodnoj svečanosti u Muzeju Sinjske alke u Sinju.

U prigodnom obraćanju Predsjednik Republike rekao je: „Ovdje sam danas da iskažem poštovanje i zahvalnost u svoje i u ime Hrvatske države u onoj mjeri u kojoj govorim i nastupam u njezino ime dvojici ljudi koji su prije 30 godina učinili jedno veliko ljudsko djelo, tako kažu svjedoci, tako svi govore, i nitko nije rekao ništa suprotno. Hrvatska država o takvim stvarima mora voditi računa jer to je i u temeljima naših narastanja, postojanja i nastajanja. Čestitam inicijatoru, Toniju Paštaru“ i zahvalio se prisutnima, posebno ljudima koji iniciraju ovakve događaje i pamte hrvatsku povijest.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo, Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close