Vijesti

Predsjednik Milanović nakon vojne vježbe u Gašincima: “To je naša vojska bez koje ne bi bilo države”

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović prisustvovao je vojnoj vježbi „Stabilnost 21/1“, koja se, u okviru niza vojnih vježbi povodom 30. obljetnice Hrvatske vojske pod nazivom „Hrvatski bedem 1991.-2021.“, održala na vojnom poligonu „Gašinci“.


Vojnom vježbom “Stabilnost 21/1” ocjenjuje se operativna sposobnost sastavnica za provedbu dodijeljenih misija i zadaća u području razmještaja, a na vojnom poligonu „Gašinci“ provelo se ocjenjivanje 36. hrvatskog kontingenta za sudjelovanje u misiji KFOR u Republici Kosovo.

Nakon održane vojne vježbe Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske novinari su pitali za dojmove o viđenoj vježbi. Rekao je da je vojna vježba odlična, a vojnički posao ocijenio je najtežim:

„Ljudi za prosječnu plaću u blatu simuliraju, a u stvarnosti i stvarno pucaju i izloženi su pogibelji. Svaka čast za onoga tko se za nešto ovako odluči. Sve je profesionalno, a drugo da ne govorim da je to naša vojska bez koje ne bi bilo države“, rekao je predsjednik Milanović.

Osim predsjednika Milanovića vojnoj vježbi „Stabilnost 21/1“ nazočili su ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić. Uz Predsjednika Republike bio je savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragan Lozančić.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close