VijestiPolitika

Predsjednik Milanović i članovi Vlade sutra će se javno cijepiti protiv koronavirusa

Desetero članova Vlade u četvrtak će se javno cijepiti protiv koronavirusa, izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twitteru, a među njima nema onih koji su do sada preboljeli koronavirus i stekli prirodni imunitet.


Uoči sjednice Vlade, cijepit će se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada, mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Milić je izvijestio da će se javno cijepljenje održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u 11 sati i 15 minuta.

U utorak su cjepivo primili i članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite koji do sada nisu stekli prirodni imunitet.

Premijer Andrej Plenković u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” u srijedu je kazao da je cjepivo najučinkovitije sredstvo borbe protiv koronavirusa, a da su se svi ministri spremni cijepiti, uključujući i one koji su preboljeli koronavirus.

Ipak, među ministrima koji će se sutra javno cijepiti nisu oni koji su preboljeli koronavirus i stekli prirodni imunitet, a Plenković je rekao da će oni konzultirati liječnike, infektologe i vidjeti je li to primjereno i oportuno.

Nas je šestero koji smo preboljeli koronavirus. Naša je logika bila da moramo dati cjepivo onima kojima je najpotrebnije, ako netko ima imunitet neko vrijeme, bolje je da se cijepi netko tko sutra može imati ozbiljnih zdravstvenih problema”, kazao je Plenković.

Iz Ureda predsjednika objavljeno je da će se predsjednik Zoran Milanović cijepiti na Pantovčaku sutra u 11 sati.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close