Politika

Predsjednica Republike primila izaslanstvo radnika i branitelja zaposlenih u tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo radnika i branitelja zaposlenih u tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. koji su Predsjednicu upoznali s teškom situacijom u toj tvrtki.


Predsjednik Kluba Specijalna vozila Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i predsjednik štrajkaškog odbora Ivan Barić izrazio je zabrinutost za radna mjesta kazavši kako se radnici tvrtke nalaze u vrlo teškoj situaciji jer već dva mjeseca nisu primili plaće.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je punu potporu njihovim zahtjevima, istaknuvši kako je tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. dio hrvatske obrambene industrije u kojoj su ljudi, njihova znanja, vještine i sposobnosti najvrjedniji kapital.

Po završetku sastanka predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala je s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske o tome kako omogućiti nastavak proizvodnje u tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. te kako osigurati dugoročnu održivost grupacije Đuro Đaković. Istaknula je kako je riječ o strateški važnoj djelatnosti za Hrvatsku i opstojnost tog kraja.

Predsjednik Vlade Plenković izvijestio je tom prigodom kako je uži kabinet Vlade Republike Hrvatske raspravio stanje u Đuri Đakoviću te najavio kako će se problematika opstojnosti tvrtke rješavati u tri faze. U prvoj fazi rješavati će se pitanje isplate plaća, u drugoj pitanje osiguranja sredstava za završetak započete proizvodnje novih vagona, a u trećoj fazi će se poduzeti odgovarajuće aktivnosti kako bi se osigurali novi poslovi i nastavak proizvodnje, s ciljem osiguranja dugoročne održivosti poslovanja.

Predsjednica Republike kazala je kako neće dopustiti propadanje Đure Đakovića i kako će napraviti sve što je u njezinoj moći s ciljem što bržeg donošenja potrebnih strateških odluka s ciljem stabilizacije tvrtke.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. dio je grupacije Đuro Đaković i jedini je proizvođač oklopnih borbenih vozila u Hrvatskoj te glavni ugovaratelj tenkovskog programa i programa BOV- 8×8. Proizvodni program obuhvaća vojni program i program teretnih vagona kao osnovne programe, ali isto tako i inženjersku opremu te industrijsku kooperaciju u metaloprerađivačkoj industriji, kao dodatne aktivnosti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close