VijestiGrad ZagrebPolitika

Predsjednica na javnoj tribini „Biti mlad i živjeti u EU“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je javnoj tribini na temu „Biti mlad i živjeti u Europskoj uniji“ Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ekonomske klinike te Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske.


Na javnoj tribini predstavljeni su zaključci konferencije „Moj glas u Europskoj uniji“, koje su iznijeli članovi Ekonomske klinike, te je održana debata Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta na temu „Prednosti i mane Europske unije“.

Zahvalivši debatnom klubu Ekonomskog fakulteta na pripremljenoj debati, kao i Ekonomskoj klinici na prezentaciji rezultata konferencije „Moj glas u EU“, predsjednica Grabar-Kitarović ocijenila je kako je tema „Biti mlad i živjeti u Europskoj Uniji“ sveobuhvatno obrađena i istražena. Podsjetila je kako u Europskoj uniji osim zajedničkog tržišta dijelimo zajednički sustav vrijednosti, poput slobode, demokracije, pa tako i borbe protiv korupcije na čemu Hrvatska očito treba još snažnije djelovati.

Prošlog mjeseca kada smo u mom Uredu održali okrugli stol pod nazivom „Biti mlad i politički obrazovan i živjeti u Hrvatskoj“ zaključili smo kako su mladi nezainteresirani za politiku, a upravo se od mladih očekuje snažnija motivacija ili angažman za reforme i promjene koje bi trebala nositi pozitivna energija mladosti, navela je Predsjednica.

„Ova dva programa koji ste pokrenuli upravo vi studenti Ekonomskog fakulteta, među kojima su i članovi mojega Vijeća mladih, daje mi vjeru kako imate i snage i volje te stvari mijenjati. Nadam se kako ćemo rezultate toga uskoro vidjeti na Europarlamentarnim izborima“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović te je pozvala mlade da izađu na predstojeće izbore za Europski parlament.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close