VijestiPolitika

Predsjednica Grabar-Kitarović: “Moja državna politika je briga za Hrvate u Bosni i Hercegovini”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u Mostaru na svečanoj akademiji u povodu obilježavanje 1. obljetnice djelovanja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Bosne i Hercegovine te im je, čestitajući godišnjicu djelovanja, zahvalila na „čvrstom i sjajnom prstenu dobrote kojim povezuju naš narod u svoje dvije domovine“.


U obraćanju je Predsjednica kazala kako prati rezultate udruge koja je sa svojim brojnim članovima pokrenula niz dobrotvornih projekata i izravne pomoći potrebitima te ih prepoznaje kao istinske domoljubne izraze iskrene ljubavi prema svome zavičaju, dokaze čvrste solidarnosti, milosrđa i ljubavi za svoj narod.

Hrvatski narod oduvijek je bio privržen i odan svojoj zemlji, njegujući svoj povijesni i kulturni identitet te cijeneći svakoga tko poštuje druge, kazala je Predsjednica, dodavši kako se jedino zajedništvom, slogom i razumijevanjem može graditi dom i stvarati budućnost zajednice. Isto tako, istaknula je potrebu poticanja udruga i zajednica da prepoznaju kako je za opstojnost svakog naroda ključno ulagati u mlade, učeći ih kako će osigurati svoju budućnost, a tako i budućnost svoje domovine.

Obrazovanje je tek prvi korak, a zapošljavanje i omogućavanje egzistencije ključni je temelj ostanka, jer posao je preduvjet koji je mladima potreban kako bi nastavili živjeti u svojoj zemlji, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović istaknuvši kako zato potiče i hrvatske gospodarstvenike da se okrenu ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu, osnivanju novih tvrtki i pokretanju novih investicija kako bismo našim mladima omogućili posao i opstanak.

Zahvalila je udruzi Prsten što je imala jasnu viziju budućnosti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini i u okvirima svojih mogućnosti radila na poboljšanju njegova položaja i očuvanju temeljnih vrijednosti, prosperiteta i jedinstva. Podsjetivši kako je od početka svojega mandata radikalno preokrenula politiku Hrvatske na međunarodnoj sceni, Predsjednica je naglasila kako je razgovarajući ravnopravno sa svjetskim vođama, zagovarala prava Hrvata, konstitutivnog naroda Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako je briga za Hrvate Bosne i Hercegovine jest i ostat će njezina državna politika, poručivši kako neće stati dok se Hrvatima Bosne i Hercegovine ne osigura ono što im povijesno, politički i po Ustavu BiH pripada, punu ravnopravnost i ostvarivanje svih njihovih prava kao konstitutivnog naroda.

To je moja misija, to je naša zajednička dužnost, želja i obveza i na tom putu nećemo posustati, a uvjerena sam kako ću upravo u vama imati podršku u zajedničkim naporima kojima ćemo osigurati povijesni kontinuitet opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini“, zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close