Ličko-senjska županijaGrad ZagrebPolitika

Predsjednica Grabar-Kitarović: “Brojke o padu nezaposlenosti su krive”

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je premjestila svoj ured u Ličko-senjsku županiju, gdje će biti do 7. rujna. 


Podizanjem zastave i izvođenjem nacionalne himne jutros je ispred zgrade Ličko-senjske županije otvoren predsjedničin ured u Gospiću. U svom pozdravnom govoru predsjednica je, između ostaloga, izjavila da se iza brojki o nezaposlenosti krije podatak o odlasku građana iz Hrvatske.

Posjet ovoj županiji počet ćemo jednom od najbitnijih tema za Hrvatsku, a to je reforma obrazovnog sustava kako bismo stvarali samosvjesne mlade ljude koji znaju razmišljati, koji se znaju ponašati kao odgovorni građani i koji su zapošljivi na poslovima dodane vrijednosti. Brojke o padu nezaposlenosti su krive brojke. One su rezultat odlaska ljudi iz ruralnih krajeva u urbane centre ili u neku drugu državu, a potencijali ovdje su ogromni”, poručila je predsjednica koja je kazala kako je naša dužnost osigurati budućnost Like i razviti njezine potencijale, javlja HRT

Nakon prigodnoga govora, predsjednica je zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak krenula u posjet Osnovnoj školi “Dr. Jure Turića”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close