VijestiZdravlje

Prednosti spavanja bez odjeće

Ako vam treba neki posebno dobar razlog zašto bi trebali spavati goli, donosimo vam čak deset njih! Mislite da golotinja u krevetu popravlja samo seksualan život? Daleko ste od istine! Bez obzira planirate li dijete, imate li ih već dovoljno ili jednostavno volite izmisliti previše opravdanja protiv noćne golotinje, upoznajte se sa svim prednostima spavanja bez odjeće!


1. Medicinski razlog za spavanje gol je što sa hlađenjem tijela tokom noći opada i razina kortizola, koji može biti uzročnih mnogih zdravstvenih tegoba, od problema sa spavanje do prekomjerne tjelesne težine.

2. Mnogo vremena provodimo pokušavajući sakriti tjelesne nedostatke, tako da često zaboravljamo koliko je dobar osjećaj biti gol. Noć je idealno vrijeme za zaboravljanje na nedostatke.

3. Spavanje bez odjeće potiče otpuštanje hormona rasta koji će poboljšati gustoću vaših kostiju, ojačati imunitet i osnažiti unutarnje organe.

4. Temperatura tijela tokom noći će biti nešto niža u usporedbi sa spavanjem u odjeći čime ćete duže ostati mladi i biti plodniji.

5. Izravan kontakt sa kožom vašeg partnera povećat će izlučivanje oksitocina, hormona sreće.

6. Osim izlučivanja oksitocina i boljeg seksualno života i vaš život preko dana će biti kvalitetniji, a odnos s partnerom intimniji.

7. Spavajući goli poboljšavate i svoje intimno zdravlje i smanjujete opasnost od infekcija jer dopuštate svom intimnom području da slobodno diše.

8. Golotinja je itekako korisna i za muškarce. Temperatura u testisima će ostati niža, pa će njihova sperma biti zdravija i kvalitetnija, a samim time i šanse za trudnoću veće.

9. Svakoj ženi pomisao na manje rublja za pranje zvuči privlačno, zar ne?

10. Spavanje gola po ljeti jedini je način da izbjegneš nervozne ispadne sama prema sebi jer više ne znaš kako se rashladiti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close