ZdravljeIzdvojeno

Predložene nove mjere za Otočac, čeka se potvrda županijskog Stožera

18 ZARAŽENIH

U Ličko-senjskoj županiji pet je novooboljelih od koronavirusa, svi su iz Otočca gdje je 18 aktivnih slučajeva, pa je tamošnji Stožer predložio nove mjere za sprječavanje širenja zaraze.


Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac rekao je Hini da očekuju potvrdu županijskog Stožera za uvođenje strožih mjera, jer se na početku pandemije pokazalo, kada se u Otočcu zaraza pojavila u kuglani, da drastičnije mjere mogu zaustaviti njezinu transmisiju.

Stožer Otočca tako predlaže da se na mjesec dana zabrane posjete Domu za starije i nemoćne osobe, te da se na 14 dana obiteljska okupljanja ograniče na 20 osoba, a svadbe i sprovodi na najviše 50.

Također traže da se maske moraju nositi i u restoranu, odnosno da se mogu skinuti samo za stolom, pri konzumaciji jela i pića.

U Otočcu se do sada zaraza pojavila na kuglani, u mesnici i frizerskom salonu, ali su trendu porasta broja zaraženih najviše doprinijele svadbe i povratak s ljetovanja na moru.

U Ličko-senjskoj županiji ukupno je oboljelo 87 osoba, 35 je aktivnih slučajeva, 51 osoba je izliječena, a jedna je osoba ranije preminula.

U protekla 24 sata testirano je 37 osoba, a pod mjerama samoizolacije su 94 osobe.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close