Scena

Predinova i Kukuruzovićeva gypsy swing obrada Arsenove “Ako priđeš bliže (Zagrli me)”!

Treći singl s Predinovog aktualnog albuma “Zoran pjeva Arsena”, “Ako priđeš bliže (Zagrli me)” jedan je od Arsenovih klasika napisan za Zdravka Čolića. Pjesmu je napisao 1977. godine, a po njoj je nazvan i Čolićev treći studijski album objavljen iste godine. Ne čudi, stoga, što je upravo ovu pjesmu poželio u novom aranžmanu otpjevati i Zoran Predin, kantautor koji je za svoj novi album odabrao dvanaest Arsenovih kultnih pjesama te ih uz Damira Kukuruzovića i Django Group otpjevao u novim gypsy swing aranžmanima u kojima mu je pomogao i violinist Bruno Urlić.


“Pjesma u našem aranžmanu zvuči kao da je napisana za gypsy swing. Melodija i poetika stihova na krilima zaraznog ritma budi noge u ples, ruke u pljesak i grla u zajedničko pjevanje refrena. Priđite bliže i dopustite, da vas zagrli na svoj novi način, nestašno i nježno”, objasnio je Predin.

Hvaljeni album “Zoran pjeva Arsena” predstavljen je u zagrebačkom Caffe baru & Music shopu “Nova ploča” kraljem veljače, a nekoliko pjesama s albuma Zoran Predin prvi put uživo otpjevao je na koncertu “Ljubavnik iz ormara” u Lisinskom kojim je proslavio svojih 40 diskografskih godina.

O novom studijskom albumu Zorana Predina, poznati glazbeni kritičar Hrvoje Horvat je napisao:

“Arsen Dedić i Zoran Predin bili su toliko bliski da su dugogodišnje međusobno kantautorsko prepoznavanje i njihova dubinska veza na albumu “Zoran pjeva Arsena” od sjajnih originala stvorili drukčije štivo autentične imaginacije i dogradnje. Uz sviračko gorivo Damira Kukuruzovića i Django Group te sudjelovanje Matije Dedića, “Zoran pjeva Arsena” esencijalno je novo čitanje Arsenovih pjesama s kojima je “izići na kraj” mogao samo netko toliko uronjen u vlastiti kantautorski posao i Arsenovu znamenitu povijest poput Predina.”

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Mateja Mirt

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close