Izdvojeno

Pred nama su stabilniji i suhi dani, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Na kopnu ujutro uz moguć slab mraz, po nizinama i maglu


Stabilniji i suhi dani su pred nama, ali još se u našim krajevima zadržava razmjerno hladan zrak koji se u obliku bure spušta preko Dinarida na Jadran.

Petak će obilježiti pretežno ili djelomice sunčano te podjednako hladno vrijeme. Na kopnu ujutro uz moguć slab mraz, po nizinama i maglu. No, povećane naoblake bit će u početku na sjeverozapadu zemlje, a poslijepodne na krajnjem istoku. Malo više oblaka moguće je i na širem dubrovačkom području, ali uz sasvim malu mogućnost za kakav pljusak, uglavnom prema otvorenome moru. Duž ostatka Jadrana zato vedrina, ali još uvijek s jakom i olujnom burom pa će ponovno biti i ograničenja, ne samo u cestovnom, nego, pod Velebitom i u pomorskom prometu. Bura će malo oslabjeti prema kraju dana. Najviša temperatura u unutrašnjosti između 11 i 14 °C, a na moru oko 18 °C.

VIKEND NA KOPNU

U danima vikenda u unutrašnjosti nastavak stabilnih i pretežno sunčanih prilika, no ujutro uz sve češću pojavu magle, ali do ponedjeljka će uglavnom biti kratkotrajna. Svježina postupno sve manje izražena, prije svega danju, dok ujutro još može biti mraza, osobito u gorju. No, temperature su primjerenije drugom dijelu studenog, a porasti će značajnije početkom idućeg tjedna.

VIKEND NA MORU

Duž Jadrana obilje sunca i vedrine, ali u početku još uvijek u znaku jake na udare olujne bure. Ona slabjeti tijekom nedjelje i postupno okretati na sjeverozapadnjak pa će biti sve ugodnije uz lagani porast dnevne temperature. No, vrijednost malo iznad 20 °C očekujte tek idućeg tjedna.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close