Ličko-senjska županijaLokalnaPolitika

Prebrojavanje je završeno: GOSPIĆ STARČEVIĆU, PLITVICE KOVAČU!

Na području Ličko-senjske županije građani su danas birali gradonačelnike dva lička grada, Senja i Gospića, te načelnika jedine ličke općine koja je prošla u drugi krug lokalnih izbora, Plitvičkih jezera.


Nakon što su obrađena sva biračka mjesta, rezultati objavljeni na službenim stranicama Državnog izbornog povjerenstva pokazuju da su u drugom krugu lokalnih izbora pale dvije velike “utvrde” HDZ-a – Grad Gospić i Općina Plitvička jezera.

HSP-ov Karlo Starčević  je sa 3.687 glasova odnosno 50,14 posto postao novi gradonačelnik Gospića. Njegov protukandidat, HDZ-ov Petar Krmpotić,  dobio je 48,46 posto glasova odnosno 122 glasa manje od Starčevića.

Kandidat nezavisne liste STOP Ante Kovač novi je načelnik Općine Plitvička Jezera. Kovač je osvojio 50,88 posto glasova odnosno 72 glasa više od dosadašnjeg načelnika Borisa Luketića koji je osvojio 906 glasova.

Novi načelnik Plitvičkih jezera u šaljivom tonu zahvalio se glasačima:

Ljudi, niste normalni, ja sam se samo zezao. Ali, u svakom slučaju, hvala. STOP vas neće iznevjeriti, budite sigurni”, komentirao je Kovač na Facebooku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close