Zdravlje

Ovo pravilo o vodi ne vrijedi

Ispijanje 8 čaša dnevno jedno je od glavnih pravila koje smo naučili želimo li biti dovoljno hidrirani. Međutim, nova studija pokazala je da ovo pravilo ne vrijedi za svakoga te da svatko može vrlo jednostavno odrediti koliko mu vode zaista treba


Trebamo li zaista piti 8 čaša vode dnevno, bilo je pitanje kojim se bavilo istraživanje australskih znanstvenika s Instituta za medicinu objavljeno u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences. Istraživanje je pokazalo da postoji jednostavan način da biste ustanovili koliko vam je dnevno vode potrebno kako biste bili hidrirani, a pritom samo trebate slušati vlastiti organizam.

Možda isprva zvuči pomalo nejasno, no znanstvenici su prvi put uspjeli dokazati da je čovjeku koji je utažio žeđ vrlo teško nastaviti gutati, čak i vodu. Dakle, osluškujte svoje – grlo. Prvi su put znanstvenici detektirali mehanizam koji regulira unos tekućine u organizam i sprečava pojedinca da popije previše vode, što ide u prilog činjenici da je potreba za tekućinom individualna.

Pravilo o osam čaša vode dnevno ne mora se slijepo slijediti jer nema znanstvenog dokaza o tome kolika je optimalna količina tekućine potrebna pojedinom organizmu, tvrde znanstvenici s australskog Instituta za medicinu. Nekim ljudima, dodaju, treba i više od 8 čaša dnevno.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close