VijestiTurizam

Kako “pravilno” popiti pivo u drugim zemljama svijeta?

Postoji mnogo načina na koje se možemo osramotiti kada otputujemo u inozemstvo, ali nazdravljanje ne bi trebalo biti jedan od njih. Ovisno u koju ste zemlju otputovali postoje ispravni i potpuno krivi načini držanja zdravica, a to se posebno odnosi na pivo. Pročitajte kakvi su običaji u sljedećih 8 zemalja i potpuno se opustite na vašem putovanju!


Njemačka

Kucnite čaše sa svima, i obavezno ostvarite kontakt očima. “Prost!” (živjeli!)

Mađarska

Nikada ne zveckajte čašama jer to može biti uvredljivo. “Egészségére!”

Armenija

Boca piva se međusobno podijeli, a osoba koja dobije posljednju kapljicu kupuje sljedeću bocu. Ako ste vi osoba koja toči možete učiniti svojim prijateljima uslugu i natočiti najprije sebi. “Gen-ots-it!”

Brazil

Naručite jednu veliku bocu i ulijevajte pivo u manje čaše. Pivo bi trebalo ostati hladnije, a dijeljenje zabavnije. “Saúde!”

Kina

Kucnite čašom sa svima ali pazite da držite svoju čašu niže od svog domaćina – to se smatra znakom poštovanja. “Gan-bei!”

Japan

Točite pivo svojim prijateljima ali nikada ne točite sebi (bez brige, čaša vam nikada neće biti prazna). “Kanpie!”

Irska

Platite rundu piva svojim prijateljima, a usluga će vam sigurno biti uzvraćena! “Slàinte!”

SAD

Održite zdravicu posebnom gostu a onda nazdravite sa svima. “Cheers!”

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: finirecepti.net.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close