VijestiZdravlje

Ovo je pravilan način pranja zubi

Bolje je zube četkati i koju minutu dulje nego kraće. Nije dovoljno samo staviti pastu za zube na četkicu i protrljati zube nekoliko sekundi.


Higijena je pola zdravlja i od malih nogu bismo trebali učiti o higijenskim navikama kje bismo trebali održavati cijeloga života.

Stručnjaci upozoravaju kako djecu u najranijoj dobi treba pripremati i učiti pravilnoj higijeni. Ipak, neki ni u odrasloj dobi ne znaju kako se pravilno peru zubi.

Stomatolozi upozoravaju da je uz, pravilno četkanje zuba kružnim pokretim u trajanju od dvije minute, zube potrebno čistiti i zubnim koncem kako bi se u prostoru između zubiju uklonili svi komadići hrane koji se ne očiste četkanjem, a koji će lako uzrokovati karijes i kvarenje zuba.

Bolje je zube četkati i koju minutu dulje nego kraće. Nije dovoljno samo staviti pastu za zube na četkicu i protrljati zube nekoliko sekundi.

Mnoge bakterije zadržavaju se i na samom jeziku te je potrebno, posebno u odrasloj dobi, četkicom ili čistom gazom, trljati i jezik kako bi se uklonile sve naslage. Upravo te naslage mogu biti i uzrok neugodnoh zadaha, čak i ako su vam zubi potpuno zdravi.

Zube nemojte četkati horizontalnim pokretima lijevo-desno, već kružnim pokretima i preko desni.

Više na večernji.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close